marți, 8 februarie 2011

Asorteaza coafura cu rochia de mireasa

A fi mireasa inseamna a atinge perfectiunea, iar pentru asta ai nevoie de o pregatire prealabila detaliata, pentru ca totul trebuie sa se lege, sa se asorteze, sa straluceasca si nimic nu trebuie sa faca nota discordanta. Unul dintre cele mai importante aspecte ale infatisarii unei mirese este concordanta dintre rochia de mireasa si coafura.De aceea, vrei ca rochia ta de mireasa si coafura sa faca parte din acelasi peisaj si sa modeleze un tablou estetic ideal.
In primul rand trebuie sa iei in considerare cateva detalii, si apoi sa cauti coafura:
Ce tip de par ai? Este moale, rar, des, subtire, gros, cret? Mai intai fa-ti o lista cu toate calitatile si neajunsurile parului tau. Trebuie sa fii sincera cu tine, numai asa vei putea sa gasesti o coafura potrivita.
Gandeste-te si la vreme. Daca nunta este intr-o zi de vara fierbinte siumeda, iar parul tau nu reactioneaza bine, investeste in produse de calitate si allege o coafura care sa ascunda rebeliunea parului.

Rochie de mireasa cu suprapuneri de volane - COAFURA LATINO

Volanele, care sunt pe primul loc in tendintele acestui an, sunt inspirate de rochiile dansatoarelor de flamenco din Spania. Instantaneu ne gandim la coafurile frumoaselor femei spaniole, pline de onduleuri atat de feminine si gratioase. Fie ca alegi cocul sau parul lasat liber, unei rochii de mireasa cu volane i se potrivesc onduleurile dramatice specifice stilul latino. Cocul trebuie sa fie plin de volum si descris de suvite impletite si rasucite. Iar florile mari sunt accesoriile care vor intregi aspectul senzual.

Tip de coafuri:

 


Rochie de mireasa pe silueta - COAFURA VOLUMINOASA

Rochiile de mireasa sirena sau columna sunt potrivite pentru siluetele subtiri si unor coafuri mai voluminoase. Pe acelasi principiu ca si in cazul rochiei de printesa, trebuie sa alegi o coafura care sa faca aspectul final cat mai proportional. Iti trebuie mult volum, bucle retro, bine conturate, un coc inalt si tapat, orice invoca stilul anilor 60, plin de volum si feminitate, este ideal pentru o rochie ce urmareste linia siluetei.  

Rochie de mireasa de printesa - COAFURA ELEGANTA


Rochiile de printesa au un volum foarte mare in cazul fustei, de aceea este bine sa alegi o coafura mai stransa si mai rigida. Nu numai pentru ca stilul rochiei impune o astfel de coafura, ci si pentru ca trebuie sa proportionezi volumul fustei. Volumul urias al rochiei alaturi de o coafura voluminoasa, fie ca vorbim despre bucle sau coc tapat, poate sa modeleze un aspect prea incarcat si obositor.  

Rochie de mireasa cu detalii pretioase - COAFURA CLASICA

Rochiile de mireasa au, de cele mai multe ori, anumite detalii care le fac deosebite: mici imprimeuri, dispunerea de materiale in forme florale, incrustatii de pietre pretioase sau cristale. Aceste detalii nuu trebuie in niciun caz acoperite de coafura. Astfel, daca ai o rochie a carei detalii sunt centrate pe partea de sus, fie ca sunt niste bretele deosebite, un umar sculptural sau cristale pe decolteu, trebuie sa alegi un coc lejer, simplu sau artistic, si sa te asiguri ca nu acoperi frumusetea rochiei. 

Rochie de mireasa fara bretele - COAFURA RIDICATA

Fie ca discutam aici de o rochie decoltata sau fara bretele, este clar ca vrei sa evidentiezi linia feminina a umerilor, a bustului dar si frumusetea rochiei. Totusi, uneori atata piele descoperita poate strica imaginea unei mirese. De aceea, este bine sa alegi o coafura prinsa fie in coc fie numai pe jumatate, dar cu suvite care sa incadreze fata sau sa cada intr-o parte pe umar, astfel incat nici sa nu acoperi feminitatea dar nici sa nu dezvalui prea multa piele.

Rochie de mireasa lejera - COAFURA RELAXATA

Daca ai ales o rochie din materiale usoare precum voalul si matasea, care cade in valuri pe corp, atunci evita o coafura prea rigida. Gandeste-te ca genul acesta de rochii au fost inspirate de rochiile din Grecia si Roma Antica, cand coafurile erau aerisite si naturale. Prin urmare, alege coafuri lejere: parul lasat liber, aranjat cu bucle lejere sau in suvite drepte caruia ii adaugi un mic accesoriu pretios, o agrafa sau o bentita. Si o coada de cal suava si accesorizata ar merge de minune. Daca preferi cocul, atunci un coc lejer compus din bucle nedelimitate este ideal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu